Soorten Elektrische Step Motoren

Lees verder over elektrische step te koop en meer. 

I. Introductie

De motor is een zeer belangrijk onderdeel van uw elektrische Step en een beetje weten over de motor kan u helpen bij het nemen van goede zorg voor het.

De onderwerpen die in dit artikel worden besproken zijn wat een DC elektrische motor is en hoe het werkt, soorten elektrische motoren die worden gebruikt in elektrische Steps en hun voor-en nadelen, en veelgestelde vragen.

Of wil je misschien liever een ninebot kopen? Dat is namelijk ook een goede optie. 

II. Wat is een gelijkstroommotor en hoe werkt hij?

Een gelijkstroommotor (DC) is een elektrische eenheid waarbij de toegevoerde elektrische energie wordt omgezet in mechanische energie. De gelijkstroommotor werkt volgens het principe “wanneer je een stroomvoerende geleider in een magnetisch veld plaatst, ondergaat de geleider een mechanische kracht” en de grootte van deze mechanische kracht kan worden berekend.

Opmerking: ElectricStepCritic.com wordt door lezers gesteund. Als u via links op onze site iets koopt, verdienen wij mogelijk een affiliate commissie zonder extra kosten voor u.

In een normale gelijkstroommotor bevindt de rotor zich binnenin de motor en de stator aan de buitenkant. Zoals de naam al aangeeft, draait de rotor en staat de stator stil. De rotor heeft spoelwindingen waar de gelijkstroom doorheen loopt en de stator kan gemaakt zijn van permanente magneten of elektromagnetische wikkelingen.

Wanneer men de gelijkstroom door de rotorwikkelingen laat lopen, begint het magnetische veld dat in de stator ontstaat, de elektromagnetische wikkelingen op de rotor aan te trekken en af te stoten. Dit proces zorgt ervoor dat de rotor begint te draaien.

Het schakelsysteem heeft een commutator, om de rotor continu in beweging te houden. Wanneer de rotor in perfecte uitlijning komt met het magnetisch veld, zal hij zijn rotatie stoppen. De commutator zal echter op dat moment de stroom in de rotor omkeren en het magnetisch veld omkeren. Deze actie van de commutator zorgt voor de continue rotatie van de rotor.

Verschillende onderdelen van een gelijkstroommotor:

Armatuur of Rotor – De armatuur bestaat uit magnetische lamineringen die van elkaar geïsoleerd zijn en draait om zijn as. De magnetische lamellen op het anker zijn van de veldspoel (stator) gescheiden door een kleine spleet met lucht.

  •       Stator of veldspoel – Dit is een stationair onderdeel en heeft wikkelingen voor het produceren van een magnetisch veld.
  •       Commutator en borstels – De commutator is gemaakt van koper en levert de gelijkstroom aan de ankerwikkeling of de rotor.

De commutatorborstels zijn gemaakt van koolstof en grafiet. De borstels werken als een geleider om de gelijkstroom van de bron door te geven aan de roterende commutator.

De gelijkstroommotor is de krachtbron die uw elektrische Step aandrijft, of het nu gaat om de maximum snelheid of het vermogen om een steile heuvel te beklimmen, hij speelt een belangrijke rol en heeft natuurlijk de ondersteuning van een goede accu nodig.

 De gelijkstroommotoren worden onderscheiden door hun vermogen in watt. Een gelijkstroommotor met een hoger wattage verbruikt meer batterijstroom en produceert op zijn beurt meer mechanisch vermogen en geeft je een hogere maximumsnelheid, snellere acceleratie, een hoger rijgewicht en de mogelijkheid om met gemak een steile helling te beklimmen.

Vele malen twee gelijkstroommotoren van dezelfde wattage verbruiken hetzelfde elektrische vermogen kan niet dezelfde mechanische output en het kan te wijten zijn aan het verschil in de kwaliteit van de bouw van de motoren en ook hun individuele efficiëntie.

Fabrikanten

Normaal gesproken vermelden fabrikanten van elektrische Steps het vermogen van de motor die in de Step is gemonteerd, maar hetzelfde kan worden berekend als je de spanning en de stroom kent die door de motor worden gebruikt. Stel dat de gelijkstroommotor van je elektrische Step draait met 36 volt en 15 ampère, dan is het motorvermogen 36×15=540 watt.

Een gelijkstroommotor heeft twee vermogens, piekvermogen en continu vermogen. Piekvermogen is de maximale hoeveelheid stroom die de motor kan verbruiken gedurende een zeer korte periode en het piekvermogen kan 2 tot 5 keer het continue vermogen zijn. Continu vermogen verwijst naar het werkelijke vermogen van de motor. Veel fabrikanten van elektrische Steps vermelden het piekvermogen om de klanten te beïnvloeden, maar dat cijfer is niet van veel belang.

III. Soorten elektromotoren gebruikt in elektrische Steps en hun voor- en nadelen

Er zijn verschillende soorten gelijkstroommotoren, maar laten we ons concentreren op de twee soorten gelijkstroommotoren die worden gebruikt in elektrische Steps, zoals de geborstelde gelijkstroommotoren en borstelloze gelijkstroommotoren (in de volksmond BLDC-motoren genoemd).

Geborstelde gelijkstroommotoren

De constructie van een geborstelde DC-motor heeft alle standaard kenmerken van een elektrische motor. Een geborstelde gelijkstroommotor volgt de oude technologie en gebruikt het standaard commutator- en borstelsysteem dat ervoor zorgt dat de stroom bij elke halve cyclus wordt omgedraaid en dat de rotor continu blijft draaien.

Geborstelde gelijkstroommotoren zijn nog steeds populair op vele gebieden, waaronder sommige elektrische Steps. Ze worden echter geleidelijk aan vervangen door de compactere en efficiëntere BLDC-motoren.

Een borstelmotor die op een elektrische Step wordt gebruikt, moet in de buurt van het achterwiel worden gemonteerd en de aandrijving wordt via een aandrijving naar het achterwiel overgebracht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.