Een groep crypto-investeerders probeert een origineel exemplaar van de Amerikaanse grondwet te kopen

Donateurs hebben tot nu toe meer dan $ 11 miljoen opgehaald om te bieden op een donderdagveiling. Ze willen het particuliere artefact aan het publiek tentoonstellen. Ella Hall, een specialist in boeken en manuscripten bij Sotheby’s, in New York, heeft een gedrukt exemplaar van de Amerikaanse grondwet uit 1787 dat het veilinghuis op donderdag aanbiedt.

Crypto investeringen

Cryptocurrency-investeerders bundelen voor miljoenen dollars aan digitale tokens in een poging een zeldzame eerste druk van de Amerikaanse grondwet te kopen. De groep, die zichzelf ConstitutionDAO noemde, had begin woensdag meer dan $ 11 miljoen, of ongeveer 2630 Ether, opgehaald, nog steeds niet het doel van $ 20 miljoen dat ze zichzelf hadden gesteld. polkadot crypto verwachting is positief. (Ether, een digitale valuta geproduceerd door het Ethereum-netwerk, is de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie na bitcoin.)

Sotheby’s, dat het document donderdag veilt, heeft het gewaardeerd tussen $ 15 miljoen en $ 20 miljoen, hoewel het voor meer zou kunnen gaan. Het artefact is een van de 13 exemplaren van het oprichtingsdocument dat bewaard is gebleven uit een reeks van ongeveer 500 gedrukte voor afgevaardigden van de Constitutionele Conventie om in 1787 in Philadelphia te overwegen, volgens het veilinghuis. De crypto-investeerders zeggen dat ze het document, het laatste exemplaar in privébezit, aan het publiek willen tonen en op zoek zijn naar een partner die dit kan doen.

 

Crypto-bedrijven, ter verdediging in Washington, worstelen om een ​​lobbymachine samen te stellen

“Het uiteindelijke huis moet de expertise hebben om het artefact op de juiste manier te huisvesten, op te slaan en te onderhouden”, schrijft de groep op haar website. “Bovendien heeft de gemeenschap sterke voorkeuren uitgesproken voor instellingen die gratis zijn voor het publiek en bereid zijn om de kosten te dekken die gepaard gaan met het huisvesten van het document.”

De groep is georganiseerd als een “gedecentraliseerde autonome organisatie”, een zelfbestuursstructuur die is ontwikkeld door crypto-gebruikers om een ​​project na te streven en deelnemers in staat te stellen te stemmen over belangrijke beslissingen. ripple verwachting in de toekomst is positief.  “Het is passend dat we deze technologie gebruiken om het grootste historische instrument voor menselijk bestuur te eren en te beschermen: de Amerikaanse grondwet”, schrijft de groep.

De oprichtende kern van het collectief bestaat uit een aantal tech-ondernemers, waaronder de chief technology officer van een op cryptografie gebaseerd publicatieplatform; de oprichter van een hutgemeenschap voor online makers buiten Austin; en een partner bij een op crypto gericht durfkapitaalfonds.

 

In posts op sociale media merkten verschillende kernbijdragers een groeiende steun voor het project op, waaronder een Tweet van zanger Grimes.

De groep merkt op dat als het bod succesvol is, donoren geen fractioneel aandeel van het document zullen bezitten. In plaats daarvan ontvangen ze een “governancetoken” waarmee ze kunnen adviseren over waar en hoe het document wordt weergegeven. Een woordvoerster van Sotheby’s reageerde niet op een verzoek om commentaar door middel van publicatie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.