De kosten vergeleken met een normale auto

Net als elektrische auto’s bieden hybride auto’s een alternatief voor conventionele auto’s die op gas rijden, waardoor de bedrijfskosten en de uitstoot worden beperkt. Het bezit van een hybride heeft bepaalde voordelen ten opzichte van een volledig elektrische auto, en vice versa. Lees verder voor de belangrijkste verschillen tussen hybride auto’s en elektrische voertuigen. Op autolaadpalen.com kun je meer leren over verschillende elektrische auto’s.

Wat zijn hybride wagens?

Zoals hun naam doet vermoeden, zijn hybride wagens een combinatie van twee soorten voertuigen – elektrische wagens en traditionele benzinewagens, ook gekend als voertuigen met verbrandingsmotor (ICE’s). Een hybride auto heeft een verbrandingsmotor die op benzine rijdt en een elektrische motor met een daaraan gekoppeld oplaadbaar batterijpakket voor elektrisch rijden. Hybrides kunnen beide motoren tegelijk gebruiken om het vermogen te verhogen, of afhankelijk van het type aandrijving slechts één motor gebruiken. Vaak heb je een installatie laadpaal nodig voor de auto.

Twee soorten hybride auto’s

Standaard hybrides en plug-in hybrides (PHEV’s). Standaard hybrides gebruiken regeneratief remmen en de interne verbrandingsmotor om een batterijpakket op te laden en zo extra elektrisch vermogen te leveren. Ze kunnen niet worden opgeladen aan een oplaadstation voor elektrische auto’s, in tegenstelling tot PHEV’s. Dit maakt PHEV’s meer vergelijkbaar met volledig elektrische voertuigen. PHEV’s hebben over het algemeen grotere elektrische accu’s dan standaard hybrides, met de mogelijkheid om alleen op elektrische energie te rijden.

 

Hybrides hebben doorgaans een kleiner batterijbereik dan volledig elektrische voertuigen, en de elektrische capaciteit is meer ontworpen als aanvulling op het rijden op benzine en om de brandstofefficiëntie te helpen maximaliseren. Sommige hybrides hebben een elektrische rijmodus, die alleen beschikbaar is voor lage snelheden en/of korte afstanden. Veel hybrides onttrekken automatisch alleen stroom aan de elektromotor onder bepaalde snelheden, waardoor ze vaak veel efficiënter zijn in stadsverkeer. Hybrides worden soms gezien als een tussenoptie in de overgang van fossiele brandstoffen naar meer hernieuwbare energiebronnen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.